welcome 2 my club!!!!!!!

Monday, March 28, 2011

mengulai yarkk...

   baru-baru ni ada la koi balik umah tok wan kat belah bera...jadi perbualan hari tu lebih tertumpu pada masakan tradisi mengunakan santan sebagai bahan utama..ataupun disebut gek sebagai menggulai..sebut saja gulai nenas,ikan masin masak cili padi...adusss memang terbaikla..tapi tok wan koi beritau,gulai nenas sebenarnya dimasak dengan burung puyuh liar...sebab ape nak tau?sebab kalau kita makan nenas rasa puyuh..da jika kita makan puyuh,kemanisan puyuh tu terasa..dan satu lagi tentang macamne cara nak masak haruan...kerana asam keping xpayah dibubuh banyak,tetapi rebung adalah pilihan terbaik tuk dimasak dengan ikan haruan tadi dan semestinya cili padi kena kasi lebih...baru umphhhh..dan aku bersependapat dengan tok wan yang sambal perut lagi enak jika asam keping diganti dengan buah terung bulu kecil..ermmm..terliur plok koi nie..okla..koi nak g makanla plok..hehehee

2 comments:

bayu timur said...

meh..pilih2..semangkuk 5ringgit..kehkehkeh...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

makan kampung ni memng layan sedap ...kepsi tolak tepi