welcome 2 my club!!!!!!!

Monday, May 30, 2011

kalau hati da berkenan..

  koi tersenyum bila mengenang adik koi yang sedang serabut dalam percintaan monyet beliau..bukan ape sebab masa sekolah dulu koi tak de awek..sebab ape?kawan-kawan perempuan koi tahu yang koi ni rimas dengan komitmen,maka koi banyak habiskan masa dengan kerja-kerja yang kurang berfaedah..tapi budak zaman sekarang dah lain..baru bercinta dah macam bertunang lagaknya...

Friday, May 27, 2011

yea..yea..

  baru-baru ni koi pergila memgodek bersama adik ipar koi di paya berdekatan dengan sebuah sekolah agama.trip ari tu memang puas hati walaupun masa amat mencemburui kami.manakan tidak,pergi pukul lima pukul tujuh dah kena balik.tapi yang paling penting koi berjaya mengoda pengasuh haruan...bersambung di trip kedua..hehehehe

Wednesday, May 25, 2011

bee hun goreng...

selalunya kita tau makan jer bee hun goreng..tapi pernah tak kita fikir camne cara pembuatan bee hun yang sebenar?bukan isu halal tapi jerih penat usahawan kecil-kecilan.berbaloi ke?mungkin..tapi kita support diorang tak?banyak anak-anak malaysia sudah biasa dengan produk-produk import..jadi kitala sepatutnya yang mengajar diorang membeli barangan tempatan,bukan tau makan jer...

Monday, May 23, 2011

antara beruang dan berwang..

  semua orang tau..beruang adalah haiwan omnivor..makanan favourite nya adalah ikan dan suka minum madu lebah..satu orang kurang tau yang beruang suka makan buah blueberry..ermm..sedap ea..tapi orang yang berwang zaman sekarang berlagak bila memakai hanndphone blackberry..fikir-fikirkanla..

Saturday, May 21, 2011

mengelamun...

   salam satu malaysia..bila urusan kerja bertambah banyak,nak menulis entry baru pun jadi malas..bukan apa,cuma idea untuk cerita baru takde..harap korang boleh sumbangkan sedikit idea untuk entry saya yang akan datang dalam versi cerita sang bayu volume 3...tak mahu da cerita sedih-sedih..nanti takut ada yang menangis..kita kena gak ceria-ceriakan hidup kita..betul tak??ini sayaq selitkan gambar anak saudara saya yang terbaru..namanya nurbalqis umairah..

Wednesday, May 18, 2011

Tuesday, May 17, 2011

bila tengah layan blues..

  hari-hari koi masak sendiri,bila plok koi nak rasa orang tolong masakkan koi..bila agaknye tu..nak kata tua tak kot..tapi bila tengok wajah baru anak saudara nurbalqis umairah..sejuk hati nie..termenung sambil layan lagu nie(",)

BLUE STAHLI!!YEAH!!

[GANTI SEKEJAP]

..masa memula aku kenal dengan muzik metal ,aku jatuh cinta lah dengan beberapa band luar negeri cam Korn, Slipknot dan lain-lain yang sewaktu dengannya. Aku suka dengan Korn dengan genre Industrialist Metal Diorang tuh..so sampailah dengan koleksi kaset(zaman kaset dulu2) yang ori pun aku beli, siap kalu pergi bukit bintang tuh cari yang imported punya , belinya tidak..mahal woo..tapi paling feymes and still feymes kat Pertama(eh yerker?lama sangat dah tak pergi KL luper plak kat mana..tapi kat bukit bintang tuh-kat belah belakang tuh memang best..macam2 koleksi muzik dia ada..ini citer basi jer nih..oklah niha ader satu kumpulan aku jumpa dlm Youtube yang sama genre-nya NU-METAL..tapi yang nih buat instrumental..gempak jugak trylah..mana yang punya taste yang sama lah..(beselah -dah menjadi koleksi lagu dlm lappy aku)

Saturday, May 14, 2011

kari sardin bersama roti bakar..

  ermmm...lme da koi xmasak sardin dalam tin.disebabkan faktor ekonomi,jadi koi pun belilah se tin sardin..amboi yarkk..mahal gek..se tin besar jer da RM5.80..serbuk kari mestila adabi..resepi ayahanda koi tu..tapi cili padi gek yang jadi faktor utama..dan hidangkan bersama roti bakar dan telur separuh masak...perghhh kalau lady gaga nyanyi pun koi da tak hiraukan..memang terbaik....so koi nak gi makan dulu yarkk..jemput-jemput semua..

Friday, May 13, 2011

terbakar hati

{ganti sekejap}

  ..takdelah terbakar bukan nak marah tapi terbakar kerana jeles tengok orang ada motor besar. Sebenar suka bonar ngan moto bosar ni..tambah lai moto cam heleydevidson  tuh ..chopperlah dikabau dek onghang(err salah longhat pulak)..kepom-kepom-kepom bunyinyer..fuh idaman kalbu.

   Yang wa jeles tuh bukan apa bro(macam ader depan pulak) ni ha ,kat kampung aku , pakcik tuu...ada motor besar, chopper jenama Vulcan..bilal lagi tuu. takderlah aku jeles sangatkan cuma ...memang aku jeleslah. Rock jugak bilal  kg aku nih, tapi dia baik , walaupun dia banyak duit-yalah boleh beli motor besarlah katakan(ada kebun sawit sendiri) dia banyak berderma kat masjid-pernah satu kali tu aku dengar dia, sedekah seluruh hasil kebun sawit dia kat masjid. Fuhh tak ramai yang bleh buat cam dia ..aku pun sampai terketar jugak tangan bila nak kasi not hijau (5 hinggit je-tu pun amat jarang sekali berlaku) taruk dalam tabung masjid. So aku tabik laa..tang motor aku tuh...ishh[ sebut dalam pelat india] dada ada sikit sakit.

ni gambar bas yg terbakar kat sungai besi yg dipinjam
dari http://duniaitu.blogspot.com/2010/12/bas-terbakar-di-lebuh-raya.html
 Citer bab terbakar baru-baru nih ada bas terbakar kat sini ,iya dekat dengan kg aku, Jalan Maran, Temerloh.. macam kene serangan pengganas jer suasananya. Tetapi tiada kemalangan jiwa dilaporkan.


Dah habis.

Soalan:
  -berapa ramai dari kita-kita nih(termasuk aku) yang masih malu nak berbuat baik seperti tolong orang buta lintas jalan atau beri kerusi untuk makcik dalam LRT/bas?

Wednesday, May 4, 2011

mimpi....antara kepercayaan dan realiti..

  koi nak cerita sikit tentang mimpi nie.masa koi kecil dulu,kakak sepupu koi pernah kabo,kalau hari tengah angin nak ribut..ternampak pula ade daun sehelai nak jatuh.kalau daun itu sempat kita sambut sebelum jatuh ke tanah,dan letakkan daun tu dibawah bantal sebelum masuk tidur malam..insyaALLAH kita dapat mimpi yang indah.tapi dengan syarat,kita mestila baca doa dan minta mimpi yang indah dan jgn mintak mimpi buruk..nanti ngigau plok..                                                                                                                                          p/s:kalau malam kita jalan jauh.basuh dulu kaki sebelum tido..nak tau sebab ape???sebab kaki tu da busuk pengap di stokin..kuikuiku:P